Kan jag använda kaklet i vår utrymmen, t.ex. i mitt badrum?

Ja, detta kakel skiljer sig inte mot annat kakel. När det gäller det handgjorda kaklet så måste man tänka på att det inte är helt plant, därför är det extra viktigt hur man fogar kaklet. Detta kan en fackman hjälpa till med. Sedan skall naturligtvis grundarbetet utföras fackmannamässigt med korrekt våtrumsspärr. 

Varför skiljer sig en del kakelplattor från varandra?

Detta är ett genuint hantverk. Därför kommer varje kakelplatta i viss mån vara helt unik, då dessa är handmålade. Endast de som är handtryckta kommer att se mer enhetliga ut. Men även i dessa kan det förekomma en viss färgvariation. Om man planerar att kakla en större yta, så är det klokt att göra hela beställningen vid ett tillfälle, detta för att säkra ett mer jämnt slutresultat. Vi rekommenderar även att man beställer några extra kakelplattor för framtida bruk, Ifall någon del behöver förnyas eller att delar behöver ersättas p g a renovering etc.

Kan man använda kaklet för utomhusbruk? Jag skulle vilja montera upp en kaklat skylt vid vår entré.

Ja, det går att använda utomhus. Men då gäller det att kakla vid rätt temperatur och att säkerställa att ingen fukt kan tränga in efter att kaklet har torkat fullständigt. Efter att det har torkat, appliceras en skyddande yta, som förhindrar att fukt tränger in i fogarna. Om fukt tränger in, så kommer kaklet att sprängas sönder vid minusgrader. Kontakta oss så kan vi berätta mer om detta. 

Hur lång tid tar det innan jag får hem min beställning?

Det beror på vilken produkt du (ni) har beställt. Handmålat kakel kan ta upp emot 2-3 veckor, lagervaror tar 3-4 dagar. Stenarbeten tar ca 4 veckor om materialet är portugisiskt, material från andra länder tar ytterligare ca en månad. Undantaget om produkterna finns i lager. Mönsterutveckling efter egen design innebär oftast ytterligare 1-2 veckor, beroende på hur snabbt vi har ett godkänt förslag från dig (er).